Nakupte u nás alespoň za 2500,- Kč a více a máte dopravu ZDARMA!

Krevetové ocásky

Akce
455 Kč / 202 g 2 252,48 Kč / 1 kg
Skladem

Krevetové ocásky loupané s ASC certifikací jsou ocásky krevet, které byly zbaveny skořápky (loupané) a nesou certifikaci ASC (Aquaculture Stewardship Council). Certifikace ASC zajišťuje, že krevety pocházejí z odpovědného chovu, kde se dbá na ochranu životního prostředí, dobré životní podmínky zvířat a sociální spravedlnost pracovníků. ASC certifikace je obdobou MSC (Marine Stewardship Council), která je zaměřena na volně žijící ryby.

Detailní informace

Detailní popis produktu

ingredience

SLOŽENÍ

KREVETY 100%

alergeny

ALERGENY 

Korýši

skladovani

SKLADOVÁNÍ

Uchovejte při teplotě 2-7 °C


asc_logo

CERTIFIKÁT ASC

Krevety v tomto produktu pochází z udržitelného chovu certifikovaného ASC.

 

ZEMĚ PŮVODU                  VÝROBCE

puvod              dodavatel_logo

 

Recept na krevetové ocásky na česneku s citronem a bylinkami

Ingredience:

  • 400 g loupaných krevetových ocásků s ASC certifikací (mohou být čerstvé nebo mražené)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Špetka chilli vloček (volitelné)

Postup:

  1. Příprava krevet: Pokud používáte mražené krevety, rozmrazte je pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.

  2. Opékání česneku: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a krátce ho osmahněte, asi 30 sekund, aby se rozvoněl, ale nespálil.

  3. Přidání krevet: Přidejte krevety na pánev a restujte je z každé strany asi 2–3 minuty, dokud nezrůžoví a nejsou hotové. Nevařte je příliš dlouho, aby neztratily šťavnatost.

  4. Dochucení: Krevety pokapejte šťávou z citronu, přidejte nasekanou petrželku, sůl, pepř a případně chilli vločky. Vše dobře promíchejte a nechte ještě 1 minutu na pánvi, aby se chutě spojily.

  5. Servírování: Krevetové ocásky podávejte s čerstvým pečivem, rýží nebo těstovinami. Můžete přidat extra plátky citronu na ozdobu.

Tipy:

  • Příloha: Skvěle se hodí k těstovinám aglio olio nebo k jednoduchému salátu.
  • Varianty: Přidejte bílý víno do pánve před přidáním krevet, pokud chcete pokrmu dodat hloubku chuti.

Tento recept je ideální na rychlou večeři nebo lehký předkrm a zároveň nechává vyniknout jemnou chuť krevet.

 
4o

Doplňkové parametry

Kategorie: Krevety
Energetická hodnota: 391 kJ / 93 kcal
Tuky: 2,4 g
z toho: nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 17,8 g
Sůl: 3,85 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: