Lososový sendvič
INGREDIENCE:
1 filet z lososa (asi 150 g), 80 g měkkého másla, 2 polévkové lžíce zrnité hořčice, 1 polévková lžíce medu, 1 stroužek česneku, 4 jarní cibulky, 1 svazek kopru, 1 svazek, estragonu, 1 citron, sůl, pepř, kajenský pepř, 1 grilovací koš.
POSTUP:
1. Nejprve si připravíme lososa: odřízněte špičku ocasu a břišní chlopeň a použijte je na něco jiného, například na grilované špízy. Bok lososa rozdělte na dva stejné kusy a kůži nařízněte šikmo, aby se losos rovnoměrně propékal.
2. Na náplň smícháme máslo s hořčicí a medem a hněteme dohladka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jarní cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Kopr a estragon otrháme a nasekáme nadrobno. Citron omyjeme horkou vodou a nastrouháme kůru. Vše vmícháme do másla a dochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem.
3. Položíme lososa kůží dolů a masovou stranu lososa potřeme náplní. Nahoru položíme druhou část lososa kůží nahoru. "Sendvič" z lososa vložíme do olejem vymazaného grilovacího koše, pevně jej upneme a pomalu grilujte na nepřímém žáru po dobu 15–20 minut, dokud nebude křupavý.