Nakupte u nás alespoň za 2500,- Kč a více a máte dopravu ZDARMA!

Lososový sendvič

Sandwich-Lachs-vom-Grill-Rezepte-Hauptgerichte-Aufmacher.jpg_1280x1280

 

  

INGREDIENCE:

1 filet z lososa (asi 150 g), 80 g měkkého másla, 2 polévkové lžíce zrnité hořčice, 1 polévková lžíce medu, 1 stroužek česneku, 4 jarní cibulky, 1 svazek kopru, 1 svazek, estragonu, 1 citron, sůl, pepř, kajenský pepř, 1 grilovací koš.

 

POSTUP:

1. Nejprve si připravíme lososa: odřízněte špičku ocasu a břišní chlopeň a použijte je na něco jiného, ​​například na grilované špízy. Bok lososa rozdělte na dva stejné kusy a kůži nařízněte šikmo, aby se losos rovnoměrně propékal. 


2. Na náplň smícháme máslo s hořčicí a medem a hněteme dohladka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jarní cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Kopr a estragon otrháme a nasekáme nadrobno. Citron omyjeme horkou vodou a nastrouháme kůru. Vše vmícháme do másla a dochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem.


3. Položíme lososa kůží dolů a masovou stranu lososa potřeme náplní. Nahoru položíme druhou část lososa kůží nahoru. "Sendvič" z lososa vložíme do olejem vymazaného grilovacího koše, pevně jej upneme a pomalu grilujte na nepřímém žáru po dobu 15–20 minut, dokud nebude křupavý.